Waar ga jij vandaag naar toe?

Bereikbaarheid Waterlant

Vanuit Waterlant  in Zuid-Scharwoude ben je zo op de snelweg óf het station. Zowel met de auto als het OV zijn Alkmaar of Amsterdam snel bereikbaar.

Ligging en bereikbaarheid Waterlant

Het nieuwbouwproject Waterlant ligt in Zuid-Scharwoude, op de grens met Broek op Langedijk. De ligging is gunstig met het NS-station Heerhugowaard en uitvalswegen nabij.

De woningen van Waterlant liggen in deelgebieden de Straatjes en de Eilandjes van Westerdel. De nieuwbouwlocatie wordt aan de noordkant begrensd door de Pieter Zeemanweg en aan de zuidzijde door de Nauertogt. Aan de oost- en de westzijde wordt de wijk omsloten door de Westelijke Randweg (respectievelijk Veertweg).

image alt

Met de boot door het Rijk der Duizend Eilanden

De omgeving van Waterlant wordt niet voor niks het Rijk der Duizend Eilanden genoemd. Start vanaf je eigen steiger, vaar op het water en kijk je ogen uit. Vanaf Westerdel zijn er diverse waterverbindingen met dit bijzondere landschap dat zich in honderden jaren heeft gevormd. Je waant je in een sprookje als je de ontelbare eilanden en wateren passeert. De ideale manier om je gemakkelijk te verplaatsen, maar ook om helemaal tot rust te komen!

Zo in Alkmaar of Amsterdam

Vanuit Waterlant ben je met de auto binnen 5 minuten op de N242 en N245. Via deze provinciale wegen ben je in een kwartiertje in het centrum van Alkmaar. De N242 sluit direct aan op de A9 die je bijvoorbeeld naar Haarlem (35 minuten) of Amsterdam (45 minuten) leidt.

Met de trein

Reis je met het openbaar vervoer? Ook dat is geen probleem vanuit Waterlant in Zuid-Scharwoude. Op 15 minuten fietsafstand ligt namelijk het NS-station van Heerhugowaard, met onder andere treinverbindingen (Intercity) naar Alkmaar-Amsterdam en Schagen-Den Helder.

Meer weten over deze plaats? Bezoek Langedijk
Welke voorzieningen zijn er? Naar de voorzieningen