Beleef het hier

Visie Waterlant

Waterlant ligt in Zuid-Scharwoude, op de grens met Broek op Langedijk. Lees alles over dit nieuwbouwplan in waterrijk Westerdel.

image alt

Waterlant: stedelijke allure in een waterrijk gebied

Waterlant ligt in Westerdel, de nieuwe wijk op de grens van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk. Binnen deze waterrijke, groene wijk bouwt BPD Ontwikkeling dit nieuwbouwproject met een licht stedelijk karakter in deelgebied ‘de Straatjes’. Er komen 30 grondgebonden woningen in verschillende types.

Westerdel bestaat uit 3 wijken: De Centrale Buurt, De Eilanden en De Straatjes. Waterlant ligt in de Straatjes. Ontmoeten, kwaliteit, vakmanschap, trots en veiligheid zijn de belangrijkste speerpunten bij de ontwikkeling van dit deelgebied. Op dit moment is het eerste deelgebied ‘de Centrale Buurt’ bijna gereed. Het grootste gedeelte is al bewoond of in aanbouw van deelgebied ‘de Straatjes’.

image alt

Inspiratie Westerdel

Groen, water, ruimte en avontuur zijn belangrijke elementen van Westerdel in Langedijk. Hier woon je ‘lekker buiten’, maar toch in een levendige en gezellige wijk. Een wijk met een dorps karakter enerzijds, en een stads tintje anderzijds. De vroegere eilandenstructuur, de vaarcultuur en de dorpse afwisseling van Langedijk vormen de inspiratiebron voor de inrichting van de openbare ruimte van Westerdel. Zo zijn er veel speelmogelijkheden voor kinderen, zoals een apart speeleiland, en is er in de wijk een meertje aangelegd met een grote vlonder. De ligging van de straten is geïnspireerd op het oude, licht slingerende dorpslint.

De woningen

De eengezinswoningen in Waterlant hebben een grote verscheidenheid aan details en kenmerken. Toch vormt de architectuur een geheel, zodat de wijk er straks netjes uitziet. Elke fase heeft zijn eigen karakter. Op de pagina woningen zie je het actuele woningaanbod.

Pagina Woningen

Variatie in pannen en gevels

‘Veelzijdigheid’ is een belangrijke kernwaarde bij de ontwikkeling van ‘de Straatjes’. In Waterlant is bijvoorbeeld variatie aangebracht in de kleur van de dakpannen (rood en zwart), maar ook in gevelkleuren en materiaal (metselwerk en ‘beplating’). Het wisselende gevelbeeld brengt veel variatie aan in het plan. De woningen hebben verder een landelijke uitstraling en passen goed in de omgeving.

Wat biedt Langedijk? Bekijk de voorzieningen
Een dagje erop uit? Bekijk de bereikbaarheid