Wat biedt Zuid-Scharwoude?

Voorzieningen in de buurt van Waterlant

In Waterlant woon je op steenworp afstand van het vernieuwde winkelcentrum Broekerveiling én recreatiegebied Geestmerambacht.

Winkelcentrum Broekerveiling op loopafstand

Westerdel heeft een dorps karakter, maar ook een stads tintje met alle moderne voorzieningen dichtbij. Zo vind je op steenworp afstand van je nieuwbouwhuis in Waterlant het winkelcentrum Broekerveiling én recreatiegebied Geestmerambacht. Ook voorzieningen als kinderopvang, basisscholen en sportfaciliteiten liggen op loop- of fietsafstand.

Winkelcentrum Broekerveiling

In Broek op Langedijk, op fietsafstand van Waterlant, ligt het in 2016 gerenoveerde, overdekte winkelcentrum Broekerveiling. Hier vind je meer dan 40 winkels, van grote winkelketens tot kleine speciaalzaken. Voor zowel dagelijkse boodschappen als ‘fun shopping’ zit je hier goed. Bovendien parkeer je gratis de auto. Winkelen maakt hongerig. Dat wordt genieten van een burger, snack of broodje bij Kwalitaria, Chez Frans of Délifrance!

Recreatie in Langedijk

Op slechts enkele minuten fietsen vanaf Waterlant – veilig via de fietstunnel onder de N245 door - ligt het prachtige recreatiegebied Geestmerambacht. Hier kun je heerlijk met het hele gezin zwemmen, wandelen en picknicken. Ook biedt het recreatiegebied vele mogelijkheden voor de actieve watersporter. Of vaar vanaf de vlonder in je achtertuin naar het mooie Oosterdelgebied. In dit gebied is nog een deel behouden gebleven van de eilandenstructuur uit de 13e eeuw. Rond Broek op Langedijk, Noord- en Zuid-Scharwoude werden meer dan 15.000 akkers aangelegd op kleine eilandjes: het ‘Rijk der duizend eilanden’.

Cultuur

Dé bekendste toeristische trekpleister van de gemeente Langedijk is Museum BroekerVeiling, de oudste doorvaar-groenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk ontstond in 1887 het ‘veilen bij afslag’, dat nog altijd bij alle grote veilingen wordt toegepast. In het levendige Museum BroekerVeiling bruist het van de dagelijkse rondleidingen en vele activiteiten voor jong en oud.

De omgeving bezoeken? Meer over Zuid-Scharwoude
Benieuwd naar het actuele aanbod? Bekijk de woningen