5 Goede redenen om naar Waterlant te verhuizen

25 juli '23

Enige tijd geleden gingen de woningen van Waterlant 3 in de wijk Westerdel in verkoop. Inmiddels is het merendeel van de 18 woningen verkocht en zijn alle woningen van deze fase in aanbouw. Zoals we eerder meldden is nog een aantal woningen vrij. Misschien iets voor jou en jouw gezin? We helpen je even met 5 goede reden om naar deze bijzondere plek te verhuizen.   

image alt

1.Gemoedelijke, dorpse omgeving

Ons project in de wijk Westerdel ligt op de grens tussen de welbekende dorpjes Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk, net ten noorden van Heerhugowaard en Alkmaar. Hier vind je een uniek mozaïek van eilanden en slootjes en het landschapsreservaat het 'Eiland der duizend eilanden'. Een waar water- en natuurparadijs in een gemoedelijke dorpse omgeving.  

In het project Waterlant wordt het oorspronkelijke patroon van eilanden en slootjes weer in ere hersteld. De woningen van beide fases van ons project (3 en 3B) liggen op 2 kleine eilandjes aan de rand van de wijk Westerdel. Hier woon je heerlijk rustig, omringd door water en met de mogelijkheid om vanaf de steiger van jouw woning in een sloepje de waterrijke omgeving te verkennen. 

2. Wonen in een spiksplinternieuwe woning

In Waterlant 3 en 3B woon je in een spiksplinternieuwe woning. Als eerste bewoner! Dus kun je zelf bepalen hoe de woning wordt ingericht en (eventueel via meerwerk) via allerlei opties wordt uitgebreid. Alles is niet alleen nieuw, het ruikt ook heerlijk nieuw. En ook buiten kun je helemaal zelf bepalen hoe jullie tuin (aan het water met houten aanlegsteiger) eruit komt te zien. 

Een nieuwbouwwoning betekent ook een duurzame woning. Met zonnepanelen, zeer goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet van HVC. En dat scheelt vergeleken met een (oudere) bestaande woning altijd in de energiekosten. Elke maand weer! 

image alt

3. Speel- en vaarparadijs

De projecten Waterlant 3 en 3B zijn onderdeel van de grotere wijk Westerdel, aan de rand van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude. De opzet van deze wijk sluit naadloos aan bij de structuur van het landschap in de omgeving: eilanden, eilandjes en heel veel water en natuur. Voor kinderen én ouders is dat natuurlijk een heerlijk speel- en vaarparadijs. En dat paradijs begint al aan het uiteinde van jouw tuin aan het water met aanlegsteiger!

image alt

4. Perfect bereikbaar

In Waterlant woon je in een heerlijke, dorpse omgeving. Hier voel en ervaar je het Westfriese platteland. Maar dat betekent niet dat je hier in "the middle of nowhere" woont en er alleen maar met de auto kunt komen. Het project Waterlant heeft een perfecte bereikbaarheid, zowel met de auto als met de trein. De wijk Westerdel ligt op fietsafstand van het NS-station van Heerhugowaard. En vandaar ben je zó in Alkmaar of in Amsterdam. 

Daarnaast biedt de nieuwe wijk Westerdel allerlei voorzieningen, zoals een eigen winkelcentrum. Iets verderop vind je de authentieke dorpsstraat van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude.  

image alt

5. De woningen zijn nu al in aanbouw

Ons project in Westerdel bestaat uit 2 fases: fase 3 en fase 3B. De 18 woningen van fase 3 gingen eind vorig jaar in verkoop, de bouw daarvan startte onlangs. Er is van deze fase nog een aantal woningen (in aanbouw) vrij. Dus mocht je besluiten om een van deze woningen te kopen, dan weet je zeker dat deze ook daadwerkelijk wordt gebouwd, en dat de tijd tussen aankoop en oplevering van de woning een stuk korter is. Dat scheelt dubbele woonlasten. Wat wil je nog meer?

Interesse en nieuwsgierig?

Ben jij na het lezen van dit bericht geïnteresseerd en wil jij ook wonen op deze bijzondere plek? Bekijk de nog vrije woningen en neem dan even contact met ons op, en vraag direct een optie aan. Of ben je geïnteresseerd in een van de 18 woningen van fase 3B waarvan de bouw (als deze doorgaat) veel later start? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief. We houden je daarna op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom ons project in Waterlant.

  De woningen van Waterlant 3 en 3B
  Vragen? Neem dan even contact met ons op