Stel, je droomt van een woning ergens in de omgeving van Heerhugowaard of Alkmaar. Lekker ruim, landelijk gelegen, op een rustige plek, bereikbaar en met alle voorzieningen om de hoek. Kom dan maar eens kijken in het gebied Westerdel, want hier ontwikkelen we in de wijk ‘De Eilanden’ 36 fantastische eengezinswoningen in het project Waterlant fase 3. Op een plek … om van te dromen! 

image alt

Lekker landelijk

Het gebied Westerdel ligt net iets ten noorden van Heerhugowaard, in het tuinbouwgebied met als centrum het alom bekende dorp Broek op Langedijk. Een lekker landelijk gebied met een karakteristiek, waterrijk landschap waarin rietgebieden, tuinderseilanden en graslanden elkaar afwisselen. En daartussen: kleine dorpjes, veel vaarwegen en nog meer bruggetjes. En dat is zeker niet van gisteren, maar is in de loop der eeuwen ontstaan. En dat voel je ook als je in het gebied rondloopt, fiets of vaart.

De opbouw van het relatief nieuwe woongebied Westerdel sluit feilloos aan op de eeuwenoude structuur van het omringende landschap. Met natuurlijk veel water, bruggetjes en eilanden. Maar natuurlijk wel aangepast aan de praktijk en de eisen van de 21e eeuw. En dat geldt natuurlijk ook voor de droomwoningen van Waterlant fase 3 op de Eilanden. Deze zijn uiterst duurzaam, gasloos, voorzien van zonnepanelen en aangesloten op stadswarmte.  

image alt

Goed bereikbaar

Om jouw droomwoning in Waterlant fase 3 te bereiken heb je geen boot nodig. Je rijdt gewoon door de wijk naar jouw nieuwe thuis en parkeert de auto in het rustige straatje voor de deur of op zelfs eigen terrein. Maar via het openbaar vervoer is het bijna even gemakkelijk. Op net iets meer dan een kwartiertje fietsen ligt het station Heerhugowaard. En vanuit Heerhugowaard ben je zo in Hoorn en Enkhuizen. En via Alkmaar ben je met de intercity zo in Amsterdam. 

Natuurlijk kun je jouw droomwoning op een van de eilanden ook per boot bereiken. Alle woningen in Waterlant fase 3 liggen met de tuin aan het water en de Eilanden zijn via diverse vaarwegen direct verbonden met de omgeving. Afmeren doe je dan aan de standaard steiger die bij de tuin wordt geleverd. Je hoeft alleen nog zelf een boot aan te schaffen.     

image alt

Couleur locale

Nog niet bekend met Westerdel en de omgeving van Broek op Langedijk? Breng dan eens een verkennend bezoek aan het woongebied en de directe omgeving. Laat je eens verrassen door het afwisselende landschap tijdens een fiets-, boot- of wandeltocht. Snuif de couleur locale op en ervaar zelf de bijzondere locatie. 

Voor de korte of wat langere (verkennende) voorjaarswandeltocht in de omgeving hebben we alvast een tip: een wandeling met als startpunt Broek op Langedijk. De wandeling is van het wandelnetwerk Noord-Holland en leidt langs Westerdel. Ideaal voor tijdens een van de komende feestdagen.  

Wandeltocht van wandelnetwerk Noord-Holland
  Bekijk de woningen van Waterlant fase 3
  Over de ligging van Waterlant