Regels voor de bouw van steigers en vlonders

11 juni '20

Ben je de gelukkige eigenaar van een prachtige woning aan het water in Waterlant? Dan wil je misschien wel een steiger of vlonder bouwen. Dit mag. Maar, om de oevers in Westerdel met elkaar mooi groen te houden, gelden er wel bepaalde regels. Wat is toegestaan en wat niet?

Wonen aan het water in Westerdel

Als bewoner van Waterlant, woon je in een prachtige wijk met veel groen en water, bloemrijke bermen en natuurlijke oevers. Die groene uitstraling van de oevers willen we graag behouden. Grenst jouw achtertuin aan het water, dan mag je hier een steiger of vlonder bouwen. Maar hiervoor heeft de gemeente Langedijk wel enkele regels opgesteld. Het belangrijkste is dat de oever een overwegend groene uitstraling houdt. Wat is toegestaan en waar je rekening mee moet houden, staat in de flyer 'Oevers in Westerdel', van de gemeente Langedijk.

Download de flyer

Nieuwe fase in voorbereiding

Wil je ook in Zuid-Scharwoude wonen, met een heerlijke tuin aan het water? Dan hebben we goed nieuws! Er is een nieuwe fase in voorbereiding: in fase 2 realiseren we 23 woningen op een eiland. Allemaal met tuin aan het water! Bouw jij straks ook je eigen vlonder aan een van de groene oevers in Westerdel? Bekijk het aanbod en meld je aan als belangstellende!

Hoe werkt dat eigenlijk? Een woning kopen
Nieuwe fase in voorbereiding! Bekijk het aanbod