In een eerder bericht meldden we dat fase 3 van het project Waterlant in voorbereiding is. Voor hen die niet weten waar dit project nou precies ligt: een korte introductie.

De woningen van de 3e fase van ons project Waterlant liggen in het plandeel ‘De Eilanden’, in de woonwijk’ Westerdel’, tussen de dorpen Noord-Scharwoude, Langedijk en Broek op Langedijk en in de gemeente Dijk en Waard, waar ook Heerhugowaard onderdeel van is. 

Oosterdel en Westerdel

30 maart '22

Exact 10 jaar geleden werd gestart met de bouw van een nieuwe woonwijk ten westen van de Dorpsstraat, de oude verbindingsweg tussen de dorpen Noord-Scharwoude, Langedijk en Broek op Langedijk. Als tegenhanger voor het bijzondere natuurgebied Oosterdel, ten oosten van deze dorpen, koos de gemeente voor de naam Westerdel.

image alt

Veel sloten, bruggen en oneindig veel kleine eilanden

Inmiddels is de woonwijk Westerdel uitgegroeid tot een heerlijke woonwijk. Met een dorpse sfeer die in opzet perfect en vanzelfsprekend aansluit bij de structuur van het oorspronkelijke (waterrijke) landschap en de omgeving van het dorp Langedijk. Met veel sloten, bruggen en (bijna) oneindig veel kleine eilanden.  
Dit is dus ook een wijk met veel water waar je via de vele sloten heerlijk doorheen kunt varen. Vanaf je privé-steiger achter in de tuin of vanaf een van de openbare aanlegsteigers.

Het hart van Westerdel wordt gevormd door de Speeleilanden, een parkachtige omgeving met veel recreatiemogelijkheden. Met een grote dorpsweide waar je bijvoorbeeld in de openlucht kunt picknicken of een verjaardags- of buurtfeestje kunt geven. Zwemmen mag natuurlijk ook. 

image alt

Wonen op een eiland?

Ten westen van deze centrale dorpsweide vind je 3 buurten met elk een eigen sfeer en opbouw: de Centrale buurt, de Straatjes en de Eilanden. In deze laatste buurten vind je de woningen van ons project Waterlant. In een eerdere (2e) fase gingen hier in 2021 23 woningen in verkoop. Dit deel wordt naar verwachting aan einde van dit jaar opgeleverd.

Woon jij ook graag in een van de super duurzame woningen op een eiland? Omringd door het typische Westfriese landschap en in een woonomgeving met alle voorzieningen direct om de hoek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dan houden wij je automatisch op de hoogte en komt het nieuws over deze fase (en meer) automatisch naar jou toe. 

Artist impressie links of hierboven: een impressie van Waterlant fase 2 op een van de eilanden. Op dit moment in aanbouw.

  Meer over Westerdel
  Over de bereikbaarheid van Westerdel