woon jij straks aan het water?

Wonen in Zuid-Scharwoude

Wonen omringd door groen en water, dicht bij moderne voorzieningen? Bekijk nieuwbouwplan Waterlant in Zuid-Scharwoude.

Nieuwbouw in Westerdel

De nieuwe woonwijk Westerdel ligt aan de zuidkant van Zuid-Scharwoude, precies op de grens met Broek op Langedijk. Beide dorpen behoren bij de gemeente Langedijk (West-Friesland). Zuid-Scharwoude was ooit een moerassig gebied, dat samen met Broek op Langedijk en Noord-Scharwoude bekend stond om het ‘Rijk der Duizend Eilanden’.

Rijk der Duizend Eilanden

Waterlant is een nieuwbouwplan in deelgebied ‘de Straatjes’ van Westerdel. In deze nieuwe wijk komen in totaal 690 heel diverse woningen. Het wordt een waterrijke woonwijk, zoals je kunt verwachten in het ‘Rijk der Duizend Eilanden’, met uiteraard ook woningen aan het water!

Nieuwbouw in Zuid-Scharwoude

In Zuid-Scharwoude is het heerlijk wonen en leven. We noemden al vaker de waterrijke omgeving, met oneindige recreatiemogelijkheden. Maar naast natuur en recreatie is er ook op cultureel gebied veel te doen. In Broek op Langedijk, tegen Zuid-Scharwoude aan, ligt bijvoorbeeld het historische Museum BroekerVeiling. In 2008 is in Zuid-Scharwoude het cultureel en educatief centrum (CEC) ‘de Binding’ in gebruik genomen, waarin onder andere Jeugdhulp Langedijk, christelijke scholengemeenschap Jan Arentsz, Bibliotheek Langedijk en Theater de Binding huisvesten. Kinderen vinden in Zuid-Scharwoude hun plek bij De Beestenboel, de kinderboerderij waar je niet alleen dieren kunt bekijken, maar ook aaien!

Zit er ook een woning voor mij bij? Naar het aanbod
Kan ik al iets in mijn agenda noteren? Bekijk de planning